Kaybedilen dişlerin yerine tedavi amacıyla yerleştirilen, bir süre sonra kemik dokusuyla kaynaşan, doğal bir diş gibi iş görebilen, çoğunlukla titanyumdan oluşan vidalardır. Genellikle ilerleyen yaşa bağlı kemik kaybı, diş çürüğü veya zamanla oluşan aşınmalara bağlı diş kayıplarında çene kemiğine uygulanarak kaybedilen dişin kök vazifes
Kaybedilen dişlerin yerine tedavi amacıyla yerleştirilen, bir süre sonra kemik dokusuyla kaynaşan, doğal bir diş gibi iş görebilen, çoğunlukla titanyumdan oluşan vidalardır. Genellikle ilerleyen yaşa bağlı kemik kaybı, diş çürüğü veya zamanla oluşan aşınmalara bağlı diş kayıplarında çene kemiğine uygulanarak kaybedilen dişin kök vazifesini görürler. Sonrasında implantların üzerine çiğneme fonksiyonunu yerine getirebilecek dişler uygulanır. Diş Hekiminiz implant tedavisi için öncelikle çeşitli filmler çekerek planlamanızı yapıp bu tedaviye uygun olup olmadığınızı size bildirir.
Estetik diş hekimliği, kişilerin estetik olmayan diş sıkıntılarını gidermeyi amaçlar. Diş hekimleri, kişilerin diş, dişeti, yüz yapılarını ve çene yapılarının birbirleri ile sağladıkları uyum ile ilgilenir. Dişlerde meydana gelen istenmeyen renkler, biçim bozuklukları ya da duruş pozisyonları yapılır.
Bozulan, eksilen, kaybolan işlev, estetik, rahatlık ve sağlığı yeniden kazandırmak amacıyla, dişlerin eksilen kısımları veya bir ya da daha fazla eksik dişi ve ilgili eksik dokular uygun maddelerle doldurulur. Diş protezleri temel olarak sabit protezler ve hareketli protezler olarak ikiye ayrılır.
Ağız içerisinde yer alan yumuşak ve sert dokularda gelişen kistik veya tümöral patolojilerin tedavilerinin yanı sıra diş ve çene kırıkları, sürmüş veya gömük kalmış dişlerin çıkartılması ya da sürdürülmesi, protez yapımına yardımcı olmak amacıyla yapılan düzeltmeleri içeren anabilim dalıdır.
Dişlerimiz, etrafını saran ve destek olan diş etleriyle birlikte çiğneme ve konuşma görevini üstlenir. Sağlıklı diş eti pembe renkte olup, sert bir kıvamda dişlerimize tutunur ve kanamaz. Aynaya baktığımızda kırmızı ve şişmiş bir diş eti ile karşılaşıyorsak, diş etlerimizde bir sorun var demektir. Ağız kokusu ve dişlerimizi fırçal
Dişlerimiz, etrafını saran ve destek olan diş etleriyle birlikte çiğneme ve konuşma görevini üstlenir. Sağlıklı diş eti pembe renkte olup, sert bir kıvamda dişlerimize tutunur ve kanamaz. Aynaya baktığımızda kırmızı ve şişmiş bir diş eti ile karşılaşıyorsak, diş etlerimizde bir sorun var demektir. Ağız kokusu ve dişlerimizi fırçaladığımız zaman kanayan diş eti de diş eti hastalığının belirtileridir.
Halk arasında yaygın olarak “dişin sinirinin alınması” şeklinde bilinen işlemdir. Dişin pulpa tabakasını etkileyen bir hastalık sonucu; özel sistemler kullanılarak kron ve kök kanalları içinden damar ve sinir paketi temizlenir. Bu tedavide kanal yapılarına göre eğeler, kanal boyu tespit etmeye yarayan cihazlar, röntgenler, dezenfeksiyon sağlayacak solüsyonlar kullanılır. .
0-12 yaş arası çocukların süt ve kalıcı dişlerinin sağlıklı olarak korunmasını ve işlev görmesini, bunun yanında çürüğün, fiziksel travmanın, kalıtımsal ve doğumsal etkenlerin dişlerde oluşturduğu sorunların giderilmesini amaçlar.
Oral Radyoloji 2 boyutlu ya da 3 boyutlu görüntüleme sistemleriyle diş hekimliğinde teşhis ve tanı konmasını sağlayan bilim dalıdır.
Telif Hakkı © 2022 Diş Hekimi Zekai Burak Borluk - Tüm Hakları Saklıdır.
GoDaddy Destekli